Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft de Grand Prix van Zwitserland weten te winnen. De Wolf won op overtuigende wijze de eerste manche. In de tweede manche had hij het moeilijker maar met een derde plaats had hij voldoende om de Grand Prix te winnen.

Op zaterdag was het bloedheet in Zwitserland. De baan lag er hard en snel bij tijdens de trainingen. De Wolf had een goed gevoel op de baan en wist de snelste tijd neer te zetten in de tijdtraining. In de kwalificatieheat volgde hij de leider. In de slotfase voerde hij de druk op maar toen ging het mis. De Wolf kwam hard ten val maar sprong snel terug op de motor en wist de heat nog op een tweede plaats af te sluiten.

Op zondag waren de omstandigheden volledig anders. Door de vele regenval lag de baan er modderig bij. In de eerste manche pakte de Wolf een goede start en kreeg al snel de tweede plaats in handen. Hij volgde de kopman en wist in het midden van de wedstrijd de leiding over te nemen. De Wolf moest het tempo goed hoog houden omdat de tweede man dicht bij hem in de buurt bleef. De Wolf hield het hoofd koel en won de manche.

Ook in de tweede manche kon de Wolf in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Het tempo aan de kop lag hoog. De Wolf handhaafde zich goed op een derde plaats en besloot om geen grote risico’s te nemen. Dit leverde hem een derde plaats op.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Het was een geweldige dag vandaag. Het begon niet makkelijk omdat ik veel pijn had door mijn valpartij van zaterdag. Ik was vastbesloten om me er doorheen te vechten en ik heb niet opgegeven. De tweede manche was niet zo makkelijk als de eerste. Het tempo aan de kop lag erg hoog maar ik heb de motor veilig thuis gebracht en dat is het belangrijkste. Ik ben heel blij maar ik kan dit niet doen zonder mijn team. Zij verrichten iedere dag geweldig werk en dat waardeer ik enorm. Nu door naar Turkije.’’

Met een 1-3 in de manches won Kay de Grand Prix en bouwde hiermee zijn voorsprong in de tussenstand uit naar 61 punten. Over twee weken wordt de volgende Grand Prix verreden in Turkije.

MX2 – Daguitslag:
1. Kay de Wolf (Husqvarna) 50pts; 2. Simon Längenfelder (GASGAS) 43pts;3. Liam Everts (KTM) 34pts;

MX2 – Moto 1:
1. Kay de Wolf (Husqvarna) 35:29.269; 2. Liam Everts (KTM) 35:30.582;3. Thibault Benistant (Yamaha) 35:43.018;

MX2 – Moto 2:
1. Simon Längenfelder (GASGAS) 34:39.275; 2. Karlis Alberts Reisulis (Yamaha) 34:51.304; 3. Kay de Wolf (Husqvarna) 34:55.250;

MX2 – Tussenstand:
1. Kay de Wolf (Husqvarna) 831pts; 2. Lucas Coenen (Husqvarna) 770pts; 3. Simon Längenfelder (GASGAS) 727pts;

Fotocredits – Fullspectrum Media

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search