Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft zijn koppositie in het wereldkampioenschap MX2 weten te verstevigen door de Grand Prix of Flanders te winnen. De Wolf wist de eerste manche te winnen en had aan een tweede plaats in de tweede manche voldoende om de eindzege te pakken.

Het circuit van Lommel is loodzwaar en omdat de temperaturen nu ook nog heel hoog lagen, was het een slijtageslag waarbij er van alles gebeurde. De Wolf begon overtuigend aan de zaterdag door in de tijdtraining de snelste tijd neer te zetten en vervolgens de kwalificatieheat winnend af te sluiten. Het gevoel was perfect op de baan zodat Kay uitkeek naar de manches op zondag.

In de eerste manche kwam Kay goed weg bij de start en kon als vierde aan de wedstrijd beginnen. Gelijk wist hij door te stoten naar de eerste plaats. Ondanks een kleine val tijdens de manche was de Wolf niet te achterhalen en wist hij met een voorsprong van vier seconden de manche als winnaar af te sluiten. In de tweede manche leek de Wolf hard op weg om met een dubbele manche zege naar huis te gaan, echter kwam hij twee maal ten val waardoor hij werd terug verwezen naar een vijfde plaats. Maar hij herpakte zich en wist zich terug te knokken tot aan het achterwiel van koploper, en latere winnaar Simon Laengenfelder, maar na een klein foutje kon hij er niet meer langs komen en werd tweede. Met de 1-2 in de manches mocht Kay naar de hoogste trede van het podium om daar te genieten van een wel verdiend Wilhelmus. Ook in de tussenstand van het wereldkampioenschap deed hij goede zaken want hij bouwde zijn voorsprong uit naar 65 punten.

Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in het Zweedse Uddevalla.

Daguitslag MX2 Lommel:
1 Kay de Wolf 47 Pnt
2 Rick Elzinga 40 Pnt
3 Simon Laengenfelder 38 Pnt
4 Liam Everts 35 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Kay de Wolf 683 Pnt
2 Lucas Coenen 618 Pnt
3 Simon Laengenfelder 606 Pnt
4 Liam Everts 556 Pnt

Photocredits – Fullspectrum Media

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search