Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft het Nederlandse publiek laten genieten. Op het Eurocircuit van Valkenswaard maakte hij zijn EMX250 debuut en kwam ijzersterk voor de dag.

De Wolf begon sterk aan het weekend door op zaterdagochtend in de tijdtraining een derde tijd in zijn groep neer te zetten. Hiermee kwalificeerde hij zich zonder problemen en kon hij in beide manches vanaf de binnenzijde starten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Door een paar kleine foutjes in de beginfase viel hij terug naar een vierde plaats maar wist zich de hele wedstrijd netjes in de top vijf te handhaven. Een vierde plaats was uiteindelijk zijn deel waarmee hij tevreden terug keerde naar het paddock.

Voor de tweede manche was Kay meer ontspannen en wist door zijn vierde plaats van in de eerste manche waar hij stond. Hij wist opnieuw kopstart te pakken maar ditmaal gaf hij de eerste plaats niet meer uit handen. Met een straf tempo liep hij weg bij zijn achtervolgers en bouwde gedurende de wedstrijd een voorsprong op van rond de vijftien seconden. De Wolf kwam als winnaar over de finish maar kreeg achter het podium zeer slecht nieuws te horen. Omdat hij door gesprongen had bij een gele vlagsituatie, kreeg hij tien strafplaatsen waardoor hij nu niet won maar als elfde werd geklasseerd.

‘’Vanwege de spanning en mijn enthousiasme omdat ik de kans had om te winnen, zag ik de vlag te laat op de afstap. Op het moment dat ik in de lucht hing, realiseerde ik me al dat het te laat was en dat dit gevolgen zou hebben. Ik had een grote voorsprong en het was absoluut niet mijn bedoeling om de vlag te negeren. Ik ben teleurgesteld maar regels zijn regels,’’ vertelt Kay.

In het dagklassement eindigde Kay op een achtste plaats in Valkenswaard. De volgende wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap wordt in het weekend van 25 en 26 April verreden in Agueda, Portugal.

Daguitslag EMX250 Valkenswaard:
1 Bastian Boegh Damm 50 Pnt
2 Isak Gifting 34 Pnt
3 Andrea Adamo 33 Pnt
4 Thibault Bénissant 32 Pnt
5 Lion Florian 30 Pnt
8 Kay de Wolf 28 Pnt

Fotocredits: Bavo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search