Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in het Franse Lacapelle Marival een goede snelheid laten zien. In beide manches was de crosser uit Eersel rond de tiende plaats te vinden en werd door een valpartij uiteindelijk zestiende en elfde, wat hem in het dagklassement een twaalfde plaats opleverde.

In tegenstelling tot vorige week in Hawkstone Park waren de omstandigheden nu perfect en kon  Kay goed verder werken aan zijn wedstrijdritme. Kay begon positief aan de dag door in de tijdtraining een scherpe tijd op de klok te zetten waarmee hij de sessie afsloot als zesde.

In de eerste manche reed de crosser uit Eersel lang goed mee in de top tien totdat hij een foutje maakte en ten val kwam. Hij herstelde zich goed en wist in de slotfase nog verschillende rijders te passeren en kwam als zestiende over de finish. ‘’De eerste manche verliep moeilijk omdat ik mijn achterrem beschadigde en ten val kwam. Door de valpartij stond mijn voorrem naar beneden en dit maakte het niet makkelijk waardoor ik zestiende werd,’’ vertelt Kay.

In de tweede manche had Kay een beter ritme in handen en wist met een elfde plaats net buiten de top tien te finishen.  ‘’Met mijn resultaten had ik mijzelf weten te kwalificeren voor de superfinale. Omdat er maar weinig tijd tussen zat, was het zwaar maar ik ben blij met mijn snelheid en hoe ik inhaalmanoeuvres uitvoerde vandaag.’’

De Wolf kwam binnen op een vijfentwintigste plaats en heeft enorm veel ervaring opgedaan. In de komende weken zal hij zijn voorbereiding op de eerste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in Valkenswaard op 7 en 8 maart verder zetten.

‘’Ik heb het leuk gehad. Het was vorig weekend voor iedereen zwaar in de modder van Hawkstone Park en daardoor was het mooi dat we hier echt konden crossen.’’

Daguitslag int.wedstrijd Lacapelle Marival:

1 Tom Vialle 50 Pnt

2 Jed Beaton 42 Pnt

3 Rene Hofer 38 Pnt

4 Jago Geerts 36 Pnt

5 Nathan Crawford 34 Pnt

12 Kay de Wolf 15 Pnt

Fotocredits: Pascal Haudiquert

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search