Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft tijdens de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park een geslaagd debuut gemaakt in de MX2 klasse. De Wolf weerde zich kranig in beide manches en wist in het sterk bezette deelnemersveld vijfde te worden in het dagklassement.

In de ochtend woede er een hevige storm over het circuit. Daarnaast zorgde hevige regenval ervoor dat de baan bijzonder modderig en nat was in de tijdtraining. Ondanks dat de omstandigheden moeilijk en verraderlijk waren wist Kay er in de training een snelle tijd uit te persen waarmee hij de sessie afsloot als zesde.

De omstandigheden werden slechter en slechter maar toch werd er gereden. De Wolf pakte in de eerste manche een hele goede start en dook in de kopgroep de eerste bocht in. Het was een overlevingstocht maar dit deed de Wolf heel knap en was lange tijd in strijd verwikkeld in de top drie. Pas in de laatste ronde viel hij buiten de top drie en werd als vierde afgevlagd.

Ook in de tweede manche pakte Kay een hele goede start. Net als in de eerste manche deed hij goed vooraan mee totdat een valpartij roet in het eten gooide. De Wolf viel hierdoor verschillende plaatsen terug maar wist de manche toch op een nette zevende plaats af te sluiten.

Met een 4-7 in de manches eindigde Kay op een vijfde plaats in het dagklassement. Aankomend weekend zal hij zijn volgende internationale wedstrijd rijden in het Franse Lacapelle Marival.

Daguitslag internationale wedstrijd Hawkstone Park:
1 Tom Vialle 40 Pnt
2 Mikkel Haarup 40 Pnt
3 René Hofer 37 Pnt
4 Jed Beaton 36 Pnt
5 Kay de Wolf 32 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search