Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft in Vlissingen de strandcross op zijn naam geschreven. Zowel in de eerste als de tweede manche van de 85cc klasse kwam de crosser uit Eersel als winnaar over de finish en pakt hiermee het maximale aantal punten.

Na de laatste ONK wedstrijd in Boekel heeft Kay het een beetje rustiger aan gedaan. Het lange seizoen begon zijn tol te eisen en de vermoeidheid sloeg toe. Dit was ook te zien in de resultaten van de laatste wedstrijden. Toch is de strandcross in Vlissingen een wedstrijd waar Kay altijd graag rijdt en daarom stond hij hier nog een keer aan de start alvorens hij een rustperiode in gaat lassen.

In de eerste manche zat Kay er na de start meteen goed bij en stuurde zijn KTM als vierde door de eerste bocht. Niet veel later kwam hij tijdens de eerste ronde ten val toen hij de derde man in zijn valpartij niet meer kon ontwijken. Hierdoor gingen er een aantal plaatsen verloren waarna Kay op een zesde plaats terug kwam in de wedstrijd. Gelijk ging hij terug in de aanval en ondanks dat de baan steeds zwaarder begon te worden, wist hij ronde na ronde verder naar voren te komen. Met nog een ronde te rijden was Kay aangekomen op de tweede plaats en in een ultieme poging wist hij in de slotronde de leiding over te nemen en als winnaar over de finish te komen.

Ook in de tweede manche kende Kay een goede start en als tweede kwam hij door de eerste bocht. Direct wist hij de aansluiting te vinden bij de koploper en zette in het zware Zeeuwse zand de aanval in. Halverwege de manche slaagde Kay erin om de leiding over te nemen en wist met snelle rondetijden weg te lopen bij zijn achtervolgers. Kay bleef strak rijden tot aan de finish en wist de manche winnend af te sluiten.

Met een dubbele manchezege won Kay het dagklassement in Vlissingen. Aankomend weekend komt Kay voor de laatste keer dit seizoen in actie tijdens de Dutch Supercross in Zuidbroek.

Daguitslag KNMV Strandcross Vlissingen 85cc:

1 Kay de Wolf 200 pnt
2 Scott Smulders 186 pnt
3 Kay Karssemakers 183 pnt
4 Jens Walvoort 179 pnt
5 Mats Leeuwesteijn 170 pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search