Kay de Wolf van het Beursfoon KTM heeft in de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Boekel een top drie plaats weten te behalen. In de eerste manche reed hij lang aan de leiding totdat hij even ten val kwam en terug viel naar een tweede plaats. In de tweede manche kende hij een mindere start en kon hij het verschil door kleine foutjes niet maken waardoor hij strandde op een vierde plaats.
Na een lang seizoen sloot Kay zijn officiële wedstrijdseizoen afgelopen weekend af met de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in het Brabantse Boekel. Onder bijna zomerse omstandigheden werd de wedstrijd onder grote publieke belangstelling verreden. Tijdens de training liet Kay zich meteen van voren zien door de snelste tijd te noteren.
Kay pakte in de eerste manche kopstart en wist in de beginfase een kleine voorsprong op te bouwen. Echter bij het passeren van een achterblijver maakte hij  een inschattingsfout en kwam ten val. Kay verloor hierdoor de koppositie en kwam lichtelijk teleurgesteld op een tweede plaats over de finish. Gedreven bereidde hij zich voor op de tweede manche. Hij reageerde scherp bij de start en na een kleine wheelie op het startveld stuurde hij zijn KTM als derde de bocht in. Gedurende de manche maakte Kay echter wat foutjes waardoor hij als vierde over de finish kwam.
Kay heeft een super seizoen achter de rug en maar liefst zestien manches gewonnen in het Open Nederlands Kampioenschap. Hij werd zowel Dutch Masters of Motocross kampioen als ONK kampioen en won de voorrondes van het Europees kampioenschap 85cc. Hij zal het nu voorlopig even rustig aan gaan doen en de focus gaat daarna op het seizoen 2018.
Daguitslag ONK 85cc Boekel:
1 Kay Karssemakers 91 pnt
2 Kjell Verbruggen 88 pnt
3 Dave Kooiker 86 pnt
4 Kay de Wolf 83 pnt
5 Scott Smulders 72 pnt
Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search