Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft tijdens het Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde de Dutch Masters titel in de 85cc klasse binnen weten te halen.

Kay deed dit in stijl door beide manches op zijn naam te schrijven. Ook Scott Smulders en Sem Beijer reden sterk. Scott zag dit beloont worden met een tweede plaats in de eerste manche en Sem streed in de tweede manche goed mee in de top vijf totdat een valpartij in de laatste ronde terug liet vallen naar een elfde plaats.

De finale van de Dutch Masters of Motocross werd dit jaar verreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Dit leverde een speciale sfeer op met toeschouwers die rijen dik langs de baan stonden. Daarnaast was ook het concept van de wedstrijd een klein beetje anders, aangezien er naast de tijdtraining ook een kwalificatieheat aan het programma was toegevoegd.

Kay de Wolf kwam als kampioenschapsleider naar de Achterhoek en in de tijdtraining stond hij er met een derde tijd meteen goed bij. In de kwalificatieheat toonde Kay dat hij er echt klaar voor was door de wedstrijd van start tot finish te leiden. In de eerste manche zat Kay er meteen goed bij na de start en dook als tweede de eerste bocht in. Vervolgens kwam hij als leider het bos weer uit en wist met een constant tempo het gat tot aan de achtervolgers elke ronde te vergroten. Gecontroleerd rijdend zette hij de wedstrijd naar zijn hand en haalde met deze klinkende de zege ook de Dutch Masters 85cc titel binnen. Met zijn leeftijd, twaalf jaar, is Kay de jongste kampioen ooit. In de tweede manche kwam Kay met een prachtig FOX kampioensshirt en het nummer 1 op de motor, aan de start. Ook in deze manche dook de Hannamax KTM-rijder als tweede het bos in maar wist aan het einde van de eerste ronde de koppositie over te nemen. Vervolgens liet Kay zien waarom hij de kampioen van dit jaar is. Opnieuw wist hij een ruim gat te slaan en met een comfortabele voorsprong van elf seconden als winnaar over de finish te komen.

Scott Smulders wist in de tijdtraining een vijfde tijd op de klokken te zetten en finishte ook in de kwalificatieheat op een vijfde plaats. Voor de start van de eerste manche was er een nieuwe Prox koppeling in de machine gezet en deze pakte goed aan bij het vallen van het starthek waardoor Scott als leider de eerste bocht in kon duiken. Ondanks dat het rijden lekker ging, moest hij al vrij snel zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot Kay de Wolf waarna Scott zich knap staande hield op de tweede plaats. In de tweede manche stond Scott wat gespannen in de fuik omdat hij op het podium wou eindigen. Na een matige start had hij zich opgewerkt naar de achtste plaats totdat hij in de derde ronde te kampen kreeg met een klein mechanisch probleem. Pas op een negenendertigste plaats kon hij zijn weg vervolgen en wist zich nog helemaal terug te knokken naar een zeventiende plaats. Door de mindere uitslag in de tweede manche eindigde Scott in het dagklassement op een negende plaats en is in de eindstand van de Dutch Masters competitie op een vijfde plaats geeindigd. Met de negende plaats in de laatste Dutch Masters wedstrijd werd Scott knap vijfde in het eindklassement.

Nadat Sem Beijer in de tijdtraining een achttiende tijd neer had weten te zetten, wist hij de kwalificatieheat kopstart te pakken. Sem reed lang in de top vijf en sloot de wedstrijd uiteindelijk af op een zevende positie. In de eerste manche op vrijdag pakte Beijer een slechte start waardoor hij als vijfendertigste aan de wedstrijd moest beginnen. Toch liet Sem weer zien een vechter te zijn en kwam hij als achttiende over de finish. In de tweede manche pakte Sem een droomstart en stuurde zijn op zijn Eurol gesmeerde KTM machine als leider door de eerste bocht. Vervolgens reed Sem de hele manche in de top vijf en leek ook op deze positie te gaan eindigen. Echter werd Sem wat nerveus in de slotfase en kwam hij tussen de achterblijvers met nog vier bochten te gaan ten val. Hierdoor kwam hij zeer teleurgesteld als elfde over de finish. In de eindstand is de Hannamax KTM-rijder op een eenentwintigste plaats geeindigd en heeft in totaal twee HGS holeshot awards in de wacht weten te slepen. De komende periode gaat Sem keihard trainen om terug te komen op zijn oude niveau en dan geeft zijn optreden in de tweede manche veel vertrouwen.

Terwijl de 85cc rijders in Lichtenvoorde streden was Ivano van Erp in het Franse Verdun ter voorbereiding op de EK en WK finale. Tijdens deze Masterkids MX werd Ivano 3-1-2 in de manches.

Het team wil de firma TMV, al jarenlang trouw sponsor, feliciteren met hun 40-jarig bestaan en wil de firma Reiger Suspension bedanken voor alle steun die zij het hele jaar al van hun hebben gehad. Tijdens alle wedstrijden zijn ze aanwezig om de rijders te adviseren over de juiste afstelling van de vering. Er hoeft niet tot nauwelijks iets veranderd te worden maar de steun van de monteurs, Hans, Leon en Tonny is een belangrijke schakel in het succes van het Beursfoon KTM team.

De komende twee weekenden zijn zeer belangrijk voor het Beursfoon KTM team. Allereerst staat aankomend weekend de finale van het Europees Kampioenschap 65cc en 85cc op het programma in Loket, Tsjechie en een week later komt het team in actie in het wereldkampioenschap in Estland.

Daguitslag Dutch Masters 85cc Zwarte Cross:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Dave Kooiker 40 Pnt
3 Kay Karssemakers 37 Pnt
4 Kjell Verbruggen 34 Pnt
5 Elroy v. Rijkevorsel 30 Pnt
9 Scott Smulders 26 Pnt
13 Sem Beijer 12 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search