Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team is in het wereldkampioenschap 85cc in Estland op een zevende plaats geeindigd. De crosser uit Eersel kwam in de eerste manche van rond de vijftiende plaats terug naar voren en nadat hij nog even een keer in de fout was gegaan, reed hij een sterk tweede deel van de wedstrijd en kwam als zesde over de finish. In de tweede manche was zijn start beter maar door een valpartij moest hij opnieuw vanaf een tiende plaats terug naar voren komen. De Wolf wist zesde te worden, wat hem in het dagklassement een zevende plaats opleverde.

In de week voorafgaande aan de wedstijd had Kay zich in Letland voorbereid op de wedstrijd. Met vertrouwen begon hij aan het weekend en wist zich op zaterdag als vijfde te kwalificeren voor de wedstrijd. Hiermee had hij zich verzekerd van een goede plaats achter het starthek in de beide manches.

Rustig bereidde Kay zich voor op de eerste manche maar toen het starthek viel, kwam hij niet heel goed weg. Pas rond de vijftiende plaats kwam hij door de eerste bocht en moest aan een inhaalrace beginnen. Gelijk wist hij enkele plaatsen winst te boeken en stootte door naar een elfde plaats. Vervolgens wist hij zich op te werken naar een negende plaats maar helaas werd hij door een foutje weer terugverwezen naar een elfde plaats. Vanaf dat moment kwam Kay in zijn ritme en begon aan een zinderende inhaalrace. De ene na de andere rijder werd een plaats terugverwezen en dit zorgde ervoor dat hij er na een sterk eindschot toch nog een zesde plaats uit wist te halen.

Met nieuwe motivatie begon hij aan de tweede manche. Ditmaal zat hij er beter bij na de start en kon op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Kay was gretig om een goed resultaat neer te zetten maar kwam helaas bij een inhaalactie ten val waardoor hij teruggeslagen werd naar een tiende plaats. Hij bleef hier rustig onder en begon met een constant tempo terug naar voren te komen. Dit zorgde ervoor dat hij net als in de eerste manche op een nette zesde plaats over de finish wist te komen.

Met tweemaal een zesde plaats in de manches eindigde Kay op een zevende plaats in het wereldkampioenschap. Het zat allemaal dichtbij elkaar in het dagklassement want wanneer Kay twee punten meer had weten te scoren, was hij vierde geweest. Kay kan terugblikken op een goede wedstrijd en zal zich nu na een korte vakantie gaan voorbereiden op het tweede deel van het seizoen dat op zondag 27 augustus verder gaat met een ONK wedstrijd in Halle.

Daguitslag wereldkampioenschap 85cc Estland:
1 Eddy Jay Wade 50 Pnt
2 Noel Nilsson 44 Pnt
3 Kay Karssemakers 38 Pnt
4 Florian Miot 31 Pnt
5 Max Pahlson 31 Pnt
7 Kay de Wolf 30 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search