Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in Valkenswaard een sterk EMX125 debuut gemaakt. De Wolf streed in de eerste manche mee om een top drie plaats maar moest het in de slotfase afgeven en finishte als vijfde. In de tweede manche kwam hij ijzersterk terug door lang aan de leiding te rijden en op een tweede plaats over de finish te komen.

Na een goede voorbereiding keek Kay uit naar de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in Valkenswaard. Het weekend begon positief met een vierde tijd in de tijdtraining. Kay wist hiermee waar hij stond en dat een goede start belangrijk zou zijn om een goed resultaat neer te kunnen zetten.

In zowel de eerste als de tweede manche kwam hij heel goed uit de start. In de eerste manche was hij de hele wedstrijd in strijd om een top drie plaats. Kay deed er alles aan om het gevecht in zijn voordeel te beslissen maar kwam uiteindelijk net iets tekort en finishte als vijfde. In de tweede manche pakte hij kopstart en liet hij de harten van het Valkenswaardse publiek sneller kloppen. De Wolf hield in zijn allereerste EMX125 wedstrijd heel lang stand maar moest in de slotfase de koppositie afstaan en werd tweede.

Met een vijfde en een tweede plaats in de manches miste hij het podium op slechts 1 punt en werd nu vierde! Aankomend weekend staat de tweede wedstrijd van het kampioenschap op het programma in Arco di Trento, Italie.