Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft zijn eerste podiumplaats in een EMX125 wedstrijd binnen. Vorig weekend kwam hij er in zijn thuiswedstrijd in Valkenswaard al dichtbij maar in het Italiaanse Arco di Trento was het raak voor de crosser uit Eersel en werd hij derde!

Gelijk in de tijdtraining liet hij zien dat zijn optreden in Valkenswaard geen gelukschot was want hij in zijn groep zette hij de snelste tijd neer en zag hiermee dat het met zijn snelheid goed zat.

Bij de start van de eerste manche vertrok hij als een speer en dook als leider de eerste bocht in. Omdat hij in de eerste ronde niet gelijk lekker in zijn ritme zat, viel hij terug naar een derde plaats. Vervolgens begon het rijden beter te gaan en begon hij druk uit te oefenen op de tweede man maar ook Kay kwam onder druk te staan van de vierde man. Kay moest zijn derde plaats na een aantal ronden afstaan en viel terug naar een vierde plaats. De hele manche heeft hij de druk op de ketel gehouden bij de derde man maar kon hem niet passeren en finishte als vierde.

Ook in de tweede manche kwam hij heel goed uit de start en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. In de eerste helft van de wedstrijd hield hij goed stand op een tweede plaats maar toen kwam hij onder druk te staan van de derde en vierde man. Kay probeerde alles om ze erachter te houden maar helaas lukte dit niet. Moegestreden kwam hij als vierde over de finish en verzekerde zich hiermee van een derde plaats in het dagklassement.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Ik ben mijn team heel dankbaar. We hebben samen een goede start van het seizoen gemaakt. In beide manches heb ik een goede start gepakt en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. In de komende weken blijven we hard werken om de mindere punten te verbeteren en hopelijk kunnen we dan bij de volgende wedstrijd nog sterker voor de dag komen.’’

In de tussenstand om het Europees Kampioenschap is hij opgeklommen naar een derde plaats en kijkt tegen een achterstand aan van negentien punten op de leider in het kampioenschap. Aankomend weekend komt Kay aan de start in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss.

Daguitslag EMX125 Italie:
1 Mattia Guadagnini 50 Pnt
2 Tom Guyon 44 Pnt
3 Kay de Wolf 36 Pnt
4 Guillem Farres Plaza 33 Pnt
5 Matthias Jorgen Talviku 31 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Mattia Guadagnini 93 Pnt
2 Tom Guyon 83 Pnt
3 Kay de Wolf 74 Pnt
4 Matthias Jorgen Talviku 73 Pnt
5 Oriol Oliver 61 Pnt

Shot by Bavo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search