Kay de Wolf heeft in het Amerikaanse Red Bud een positief debuut gemaakt in de MX of Nations. De Wolf streed in de eerste manche goed mee in de top drie van de MX2 klasse en werd achter de Amerikaan Justin Cooper derde. In de tweede manche zat het helaas tegen. Door meerdere valpartijen ging er veel tijd verloren waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een zesde plaats in het dagklassement van de MX2 klasse.

In de eerste manche reed de MX2 klasse samen met de MXGP klasse. Hij weerde zich kranig en kwam net buiten de top tien uit de eerste ronde. Hij begon aan een opmars en kwam al snel achter de leidende sterren van de MX2 klasse. Hij liep in op de Amerikaan Justin Cooper maar kon het gaatje net niet gedicht krijgen waardoor hij na een sterk gereden wedstrijd als derde van de MX2 klasse over de finish kwam en in totaal tiende werd. Dit resultaat was van groot belang voor het eindklassement van TeamNL.

In de tweede manche kwam hij in de regenachtige omstandigheden een paar keer ten val. De Wolf gaf niet op en wist er nog een achttiende plaats uit te halen waarmee hij zesde werd in het dagklassement van de MX2 klasse. Samen met zijn teammaten Glenn Coldenhoff en Calvin eindigde Kay met TeamNL op een zevende plaats.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Om eerlijk te zijn was het een zwaar weekend. In de eerste manche moest ik al snel mijn bril afzetten waardoor ik probeerde om het op spattende zand te ontwijken. Ik heb de wedstrijd op een goede manier af weten te sluiten en wist als tiende over de finish te komen. In de tweede manche reed ik op een twaalfde plaats toen ik het achterwiel van een andere rijder raakte, en buiten de baan belandde. Het duurde lang voordat ik weer weg was maar daarna ging het rijden lekker totdat ik opnieuw ten val kwam door een rijder die net weg reed na een valpartij en mij van de motor reed.’’

Landenklassement MX of Nations:
1 USA 16 Pnt
2 Frankrijk 23 Pnt
3 Australie 26 Pnt
7 TeamNL 62 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search