Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in het Brabantse Oss de 125cc klasse gewonnen en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap.

Kay was het hele weekend goed op dreef op het technische circuit van Oss. In de tijdtraining op zaterdag was hij ruim het snelste en ditzelfde liet hij zien in de tijdtraining op zondagochtend.

Nadat hij in de eerste manche gelijk kopstart pakte voerde hij het deelnemersveld de hele wedstrijd aan. De Wolf reed een gecontroleerde wedstrijd en leek de eerste manche te gaan winnen. Echter in de laatste bocht voor de finish, kwam hij in aanraking met de aanvallende tweede man, wat een valpartij voor Kay tot gevolg had. Hij finishte met een pijnlijke elleboog en pols als tweede maar omdat de winnaar werd gediskwalificeerd, schoof Kay een positie op en won de eerste manche.

Omdat het wedstrijdprogramma door verschillende omstandigheden veel vertraging op had gelopen, werd besloten om de tweede manche van de 125cc klasse af te gelasten. Hierdoor was de uitslag van de eerste manche ook tevens de daguitslag!

De volgende wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross wordt op zondag 5 meiverreden in Axel.

Daguitslag Dutch Masters 125cc in Oss:
1 Kay de Wolf 25 Pnt
2 Dave Kooiker 22 Pnt
3 Adam Kovacs 20 Pnt
4 Kay Karssemakers 18 Pnt
5 Hakon Osterhagen 16 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search