Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft zondag tijdens de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Geldermalsen de Nederlandse titel binnen weten te halen. Voor Kay was dit na zijn Dutch Masters titel zijn tweede nationale titel van dit seizoen.
Kay begon ietwat gespannen aan zijn dag en tijdens de training kwam hij dan ook niet verder dan de vijfde tijd. Toen het starthek viel voor de eerste manche leek de spanning van Kay zijn schouders te vallen en greep hij op zijn door Eurol gesmeerde KTM machine de kopstart, echter kon hij de leiding niet vasthouden en besloot om de wedstrijd gecontroleerd uit te rijden op de tweede plaats.
Ook in de tweede manche greep Kay op de HNR getunede motor de kopstart. Het vervolg van de wedstrijd verliep eigenlijk identiek aan die van de eerste manche. Een tweede plaats was voldoende voor de titel en Kay besloot om geen onnodige risico’s te nemen. Dit resulteerde in zijn tweede titel van het seizoen waardoor hij meteen na de finish in een prachtig kampioenshirt van FOX Racing gehesen kon worden. Naast de titel in de Dutch Masters is hij nu ook de Open Nederlands Kampioen van 2017.
Op zondag 15 oktober staat de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc op het programma in Boekel.
Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search